Alex Ploeg

Comedian, Cartoonist, Rock-God.

ALEX PLOEG

Alex Ploeg (1985) is de winnaar van de Publieksprijs van Cameretten 2016.

Hij is een beetje een creatieve duizendpoot. Lid van Comedytrain, speler bij De Grote Improvisatieshow, schrijver voor meerdere tv- en radioprogramma's en soms ook nog striptekenaar. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende programma, en is hij vaak te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam.

Alex is explosief, muzikaal en schuwt het randje niet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Snel, scherp en altijd speels. Hij heeft een sterke podiumpersoonlijkheid en laat in hoog tempo en met veel zelfspot zijn hersenspinsels op je los. 

In 2016 won hij de publieksprijs van Cameretten. De jury prijst zijn grapdichtheid, zelfspot en muzikaliteit. "Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist." 

Voor Cameretten zette hij al meerdere cabaretfestivals op zijn naam, waaronder de Jury- en Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011) en het Griffioen Zuidplein Cabaret festival (2012). Ondertussen is hij niet van de Nederlandse podia te slaan. Zo stond hij in 2016 in het voorprogramma van Ronald Goedemondt. Alex was o.a. te zien bij The Comedy Factory (RTL4), De Grote Improvisatieshow (RTL4), COJONES (VARA), en Nillionaires (BNN/VARA) .

Ook schrijft Alex voor tv-programma's zoals Dit Was Het Nieuws (RTL4), COJONES (VARA), en Foute Vrienden (RTL5), is hij soms te horen in radioprogramma Spijkers met Koppen (VARA) en was hij een tijdje cartoonist bij filmmagazine Preview.